Verkoophoekje

Boek: ‘Schoolpiet en het jongetje dat onzichtbaar wilde zijn’
Auteur: Carlo Willemsen
Illustrator: Patrick Willemsen
Aantal pagina’s: 56
Vaste prijs: €7,50
Te koop op: www.boekenroute.nl (klik op de foto om gelijk het boek te bestellen).

Samenvatting:

Van alle Zwarte Pieten heeft Schoolpiet de leukste taak. Hij mag ‘s nachts scholen bezoeken en chocoladekikkers en ander snoepgoed in de laatjes van leerlingen leggen. Dat doet hij ook in het laatje van Daan. Maar als Daan zijn chocoladeletter wil opeten, valt die op de grond.
Bovendien gaat er iemand bovenop staan met een schoen waar hondenpoep aan zit. Daan is verdrietig. Nu kan hij zijn chocoladekikker niet meer opeten en is hij de enige in zijn klas die niets te snoepen heeft.

Schoolpiet gaat terug om een nieuwe chocoladekikker in Daan’s laatje te leggen. Maar dan ontdekt hij dat er meer aan de hand is. Daan’s chocoladekikker was niet per ongeluk gevallen, maar met opzet op de grond gegooid. Schoolpiet heeft al snel in de gaten dat Daan wordt uitgelachen en gepest. Waarom? Omdat hij altijd dezelfde armoedige kleren en schoenen draagt. Zijn vader heeft namelijk geen werk en dus hebben zijn ouders geen geld om steeds iets nieuws voor hun kinderen te kopen.

Daan heeft daarom maar een ding op zijn verlanglijstje staan: hij wil onzichtbaar worden: dan kan niemand hem nog uitlachen en pesten. Dat vindt Schoolpiet niet leuk, hij wordt er zelfs een beetje verdrietig van. Hij laat het er niet bij zitten en bedenkt een plannetje om Daan te helpen. Maar dat plannetje verandert op pakjesavond onbedoeld in een razend spannend avontuur.


Boek: ‘Sintgevoel’
Auteur: Marco van der Veen
Aantal pagina’s: 104
Vaste prijs: €17,99
Te koop op: www.boekscout.nl (klik op de foto om gelijk het boek te bestellen).

Samenvatting:

Al jarenlang komen Sinterklaas en zijn pieten naar Nederland. Maar wat doen ze daar nou eigenlijk? Alleen maar over daken lopen en schoentjes vullen? Welnee! In ‘Sintgevoel’ staan 24 korte verhaaltjes waarin je de dagelijkse perikelen van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten kunt volgen. En alsof zo’n exclusief kijkje nog niet genoeg is, staat er bij elk verhaaltje een prachtige foto zodat je het hele gebeuren zo voor je kunt zien. Vanaf de intocht tot en met 5 december. Leuk om te lezen, maar nog leuker om uit voorgelezen te worden!


Boek: Rosita en de brief voor Sinterklaas
Auteur: Renske Jansen
Illustraties: Roeland van der Kley
Aantal pagina’s: 148
Vaste prijs: €16,95
Te koop via: https://www.123formulier.nl/form-11240/Bestelformulier-Rosita

Samenvatting:

Rosita woont met haar hond Bliksem bij haar oma. Haar ouders zijn met een circus mee en hebben beloofd dat ze haar snel op komen halen. Rosita gaat naar de intocht van Sinterklaas om hem en zijn Zwarte Pieten voor het eerst in het echt te zien. Haar oma krijgt echter een ongeval. Als Rosita haar in het ziekenhuis bezoekt, geeft haar oma haar een brief. Een brief voor Sinterklaas. Als haar oma overlijdt staat Rosita er alleen voor. Ze wordt naar een tehuis gebracht, maar ontsnapt daaruit. Ze gaat, samen met Bliksem, op zoek naar Sinterklaas. Maar waar woont Sinterklaas? En wat staat er in de brief? En zal ze haar ouders ooit nog zien? Zal alles nog wel goed komen voor het pakjesavond is?


Speldjes of oorbellen: €3,50 per setje.

Te bestellen bij jenpsieraden (de artikelen kunnen ook afgehaald worden in Roosendaal)